htr

Uspješno implementiran projekat "Podizanjem zasada maline na površini od 1 ha do stvaranja uslova za nova radna mjesta"

 SIF u BiH Logo 706 x 358 RGB Video  WEBgrblogooo

Udruženje pčelara "Polen" Donji Vakuf, Oborci uspješno je implementiralo projekat "Podizanjem zasda maline na površini od 1 ha do stvaranja uslova za nova radna mjesta" koje su finansirali: Fondacija za socijalno uključivanja u BIH(FSU u BiH) i Općina Donji Vakuf.

Kroz projekat su implementirane sljedeće aktivnosti:

- prijava i identifikacija korisnika

- Edukacija o formiranju zasada maline, i uzgoju maline

- Zagrađivanje parcele

- Priprema zemljišta (aplikacija organskog gnojiva, oranje i frezanje)

- Priprema sadnica i sadnja

- Postavljanje stubova i žice

- Postavljanje sistema za navodnjavanje

- Edukacija o tehnologiji uzgoja maline i zaštiti maline,uticaj na razvoj pčelarstva


Najveća vrijednost projekta je ta što je korisnicima data mogučnost sticanja prihoda kroz vlastiti radni angažman. U implementaciju projekta uključeno je ukupno 104 direktna korisnika. Korisnici će i u budućnosti ostvarivati prihode kroz aktivnosti obrade voćnjaka, i berbu plodova maline.

Obavještenje o održavanju predavanja u okviru projekta"Podizanjem zasada maline na površini od 1 ha do stvaranja uslova za nova radna mjesta"

Obavještavamo Vas o održavanju predavanja na teme: "Uticaj zaštitnih sredstava na razvoj pčearstva" i "Tehnologija uzgoja maline" a u sklopu projekta:"Podizanjem zasada maline na površini od 1 ha do stvaranja uslova za nova radna mjesta"

 

Gosti predavači su:  Predsjednik saveza organsko FBIH gosp. Sejad Herceg i 

                              Mr.poljoprivrede  Dževad Lavić


Predavanja će se održati u velikoj sali Općine Donji Vakuf u petak 11.01.2013. sa početkom u 13 sati.

Obavještenje o poništenju postupka Javne nabavke zaštitnih sredstava a u svrhu projekta"Podizanjem zasada maline na površini 1 Ha do stvaranja uslova za nova radna mjesta"

SIF u BiH Logo 706 x 358 RGB Video  WEB      grb

 

Datum objave:26.12.2012. godine

 

Obavještenje o poništenju postupka javne nabavke zaštitnih sredstava kolićine 10 paketa, koji je objavljen 18.12.2012. godine a bio je otvoren do 25.12.2012. godine. Poništenje je izvršeno zbog nedostatka potrebnog broja transparentnih ponuda.

 

Prilozi:

Obavještenje o ponovnom pokretanju postupka Javne nabavke sredstava za ishranu i zaštitu maline, a u svrhu implementacije projekta"Podizanjem zasada maline na površini od 1 Ha do stvaranja uslova za nova radna mjesta"

SIF u BiH Logo 706 x 358 RGB Video  WEB    grb

 

Datum objave: 27.12.2012. godine

 

Ovom odlukom pokreće se postupak Javne nabavke sredstava za ishranu i zaštitu maline kolićine 10 paketa,a u svrhu implementacije projekta"Podizanjem zasada maline na površini od 1 ha do stvaranja uslova za nova radna mjesta"

 

Rok za prijave na tender je do 03.01.2013. godine

Obavještenje o pokretanju postupka Javne nabavke sredstava za ishranu i zaštitu maline, a u svrhu implementacije projekta"Podizanjem zasada maline na površini od 1 Ha do stvaranja uslova za nova radna mjesta"

SIF u BiH Logo 706 x 358 RGB Video  WEB        grb

 

Datum objave: 18.12.2012. godine


Ovom odlukom pokreće se postupak Javne nabavke sredstava za ishranu i zaštitu maline u količini od 10 paketa, a u svrhu implementacije projekta "Podizanjem zasada maline na površini od 1 Ha do stvaranja uslova za nova radna mjesta"

 

Rok za prijave na tender je do: 25.12.2012. godine


Potrebna dokumentacija se nalazi u prilogu:


Sva prava pridrzana ® Udruzenje pcelara POLEN

Naslovnica | Foto galerija |